Nagyon kell koncentrálnunk arra, hogy ne kezdjünk el nyíltan káromkodni. Valaki vagy valakik kegyetlen módon meggyilkoltak egy szerencsétlen állatot. A tettesek nem csupán megölték, hanem előtte fel is gyújtották. Az alábbi idézet a tetem megtalálóitól van:

,,Nagy valószínűséggel, még az élő kutyát felgyújtották. Ez látszik a kutya tetemén és a környező füvön is. Miután egy kicsit megnyugodtunk, készítettük ezeket a képeket, az egyikünk mobiltelefonjával. Természetesen a további természetjárástól, nem meglepő módon, teljesen elment a kedvünk. A helyszínt elhagyva, a legrövidebb úton hazatértünk"

Utánanéztünk, hogy Magyarországon mit kaphatnak ezért a tettesek:

 

Állatkínzás

266/B. § (1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1)-(2) bekezdésben írt bűncselekményt olyan módon követik el, hogy az az állatnak különös szenvedést okoz.

Az elkövetők kettőtől-öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, azonban hazánkban még nem volt arra példa, hogy állatkínzásért bárkit is lecsukjanak.

Elkeseredve vettük észre, hogy a megtalálók nem tettek feljelentést a rendőrségen. Amennyiben mégis eljárás indul, akkor a bejelentés elmulasztásáért akár még bűnrészességgel is megvádolhatják őket.


,,Itthon kezdtünk el gondolkodni azon, hogy most mit is csináljunk. Rövid beszélgetés után, közösen arra az elhatározásra jutottunk, hogy ma visszamegyünk és eltemetjük ezt a szerencsétlen kutyát. Hatóságokat nem értesítjük, mivel szerintünk értelme nincs. A múltbeli tapasztalatain azt mutatják, hogy sajnos az illetékes szervek az ilyen ügyekkel nem, vagy csak látszat intézkedések erejéig foglalkoznak."

SOKKOLÓ KÉPEK!!! Csak erősidegzetűeknek!
http://www.zug.hu/cikk/kepek/img_949_1.jpg
http://www.zug.hu/cikk/kepek/img_949_2.jpg
http://www.zug.hu/cikk/kepek/img_949_3.jpg
http://www.zug.hu/cikk/kepek/img_949_4.jpg

Zug/MagyarSikátor

Címkék: kutya gyilkosság állatkínzás brutális

A bejegyzés trackback címe:

https://sikator.blog.hu/api/trackback/id/tr11958824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása