Úgy éreztük, hogy ezt a közleményt kommentár nélkül kell lehoznunk.  Csak egy kérdésünk van: valós probléma miatt dühöng a Jobbik, vagy csak egy újabb figyelemfelkető akció-e ez a részükről?

A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy a 2009. évi középszintű magyar írásbelin szerepelt Spiró György egy írása az irodalomolvasásról. A Jobbik szerint nincsen helye az érettségin egy olyan ember művének, aki következetesen, évtizedes rutinnal gyalázza a magyarságot, gúnyt űzve történelmünk több nagy tragédiájából, mindenekelőtt Trianonból. A magyarellenes „költő” emellett átírná Jókai műveit, hogy – mint mondta – „élvezhetőbb legyen”.

 

A Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének véleménye szerint nem Jókai átírására, hanem pontosan Jókai szintű írókra és költőkre lenne szüksége a magyar irodalomnak. Az olvasók számának drasztikus csökkenése kapcsán pedig Spiró Györgynek nem a klasszikusok átírásán kellene gondolkodnia, hanem önkritikát kéne gyakorolnia. Ezt kezdhetné azzal, hogy élete során elkövetett antimagyar tevékenységéért megköveti a magyar népet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli az írásbeli érettségi feladatsort összeállítók felelősségre vonását a magyar irodalom megcsúfolása miatt. Emellett felhívjuk az illetékesek figyelmét irodalmunk olyan hivatalosan elhallgatott, ámde kiváló íróira, mint Wass Albert, Szabó Dezső, Németh László vagy éppen Csengey Dénes, akinek nevét viseli a Jobbik által alapított könyvtár is.

 

 

Címkék: botrány jobbik érettségi spíró középszintű

A bejegyzés trackback címe:

https://sikator.blog.hu/api/trackback/id/tr651104911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menasagh 2009.05.06. 10:31:06

Fogalma sincs már az embernek, hogy meddig képes elmenni ez a szervezet.
Már a Bajnai beiktatásakor is a buzik házassága volt a fontos számukra, a válság kellős közepén.
Számukra a magyar társadalom a buzik, a zsidók meg a cigányok problémáiban merül ki.

nemuccaszoc 2009.05.07. 17:05:55

Most mondanám, hogy csesszünk rájuk, de nem lehet, mert a főutcán a standjuk felett lobog a zászlajuk.

bozsi.´ ´ ´ 2009.05.07. 18:44:40

@menasagh: Szerinted az SzDSz meddig képes elmenni?!
süti beállítások módosítása